Cum se foloseste un tratament pentru fosa septica ecologica?

tratament-pentru-fosa-septica-ecologica
tratament-pentru-fosa-septica-ecologica

Un tratament pentru fosa septica te poate ajuta sa prelungesti durata de viata a sistemului septic si sa il mentii in parametri normali de functionare. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a reduce numarul de pompari ale rezervorului septic.

Atentie, insa, aceste tratamente nu trebuie sa inlocuiasca controalele periodice ale sistemului si nici pomparile, atunci cand este neaparata nevoie.

Tratamentele destinate rezervoarelor septice actioneaza prin introducerea unor bacterii in rezervorul septic, care dizolva reziduurile si care elimina mirosurile neplacute care pot proveni din fosa septica.

Aceste bacterii microbiene sunt bacterii „bune”, care descompun multe tipuri de deseuri si le transforma in apa si dioxid de carbon.

Ghid folosire tratament fosa

Acest ghid simplu iti va arata cum sa folosesti in mod eficient un tratament pentru fosa septica ecologica, pentru a mentine cat mai mult functionalitatea optima a sistemului septic.

 1. Alege un tratament potrivit pentru modelul tau de fosa septica ecologica
  Exista multe tipuri de tratamente pentru fosa septica disponibile pe piata. Cu toate acestea, ar trebui sa eviti tratamentele care utilizeaza substante chimice nocive sau care, pur si simplu, actioneaza doar ca deodorizante pentru sistemul septic, fara a-l curata.

Alege un tratament care este realizat din ingrediente organice si care contine bacterii active si enzime naturale necesare pentru a transforma deseurile in apa si dioxid de carbon.


Daca nu esti sigur ce marca sa alegi, intra pe site-urile de profil unde sunt postate comentarii si recenzii despre diverse produse si vezi care se incadreaza in tipologia pe care ti-am descris-o.

 1. Citeste cu atentie instructiunile
  Daca ti-ai achizitionat un tratament pentru fosa septica ecologica, asigura-te ca citesti cu mare atentie instructiunile inainte de a-l folosi. Este foarte important sa folosesti doza recomandata de catre producator pentru a obtine cele mai bune rezultate.
 2. Curata si clateste bine vasul de toaleta
  Cele mai multe tratamente destinate tratarii rezervoarelor septice sunt folosite prin simpla lor turnare in vasul de toaleta. Cu toate acestea, inainte de a utiliza produsul, asigura-te ca vasul de toaleta este curat si nu exista in el substante chimice care pot interactiona cu bacteriile active si cu enzimele din tratament.

De aceea, atunci cand cureti toaleta inaintea procedeului de tratare a fosei, foloseste doar apa calda si o perie, in loc de degresanti, inalbitori sau alte solutii de curatare.

Clateste foarte bine cu apa vasul toaletei inaintea folosirii tratamentului pentru fosa septica ecologica.

 1. Toarna tratamentul pentru fosa septica ecologica direct in vasul de toaleta
  Asa cum am mentionat anterior, este extrem de important sa urmezi indeaproape instructiunile producatorului care insotesc tratamentul pentru fosa septica si sa torni cantitatea indicata in vasul de toaleta. Apoi, poti observa cu ochiul liber cum bacteriile active si enzimele incep sa actioneze aproape instantaneu. Atunci cand acest lucru se intampla, inchide capacul toaletei si lasa produsul sa actioneze, fara a trage apa si fara a interveni in vreun fel.
 2. Asteapta cat timp este mentionat in instructiunile de folosire
  Pe instructiunile de folosire ale tratamentului pentru rezervorul septic este mentionat timpul de asteptare care trebuie respectat pana sa poti folosi toaleta in care ai turnat produsul. In multe cazuri, tratamentul trebuie sa actioneze timp de cateva ore, asta inseamna ca in acea perioada de timp nu poti folosi toaleta.

De aceea, este indicat sa folosesti tratamentul pentru fosa septica fie cand pleci la serviciu, fie cand mergi la culcare, pentru a avea ragaz sa actioneze si pentru a putea folosi toaleta atunci cand revii sau cand te trezesti.

 1. Daca este nevoie, realizeaza si alte tratamente aditionale pentru fosa septica ecologica
  Urmeaza instructiunile si efectueaza tratamente pentru fosa septica ori de cate ori este recomandat. Unele produse pot fi folosite de doua ori pe luna, insa majoritatea producatorilor recomanda folosirea tratamentelor pentru fosa septica ecologica o data pe luna.

Click aici pentru cel mai bun bioactivator pentru tratament.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu