Cum se alege fosa ecologica potrivita pentru o familie

Cum-se-alege-fosa-ecologica-potrivita-pentru-o-familie
Cum-se-alege-fosa-ecologica-potrivita-pentru-o-familie

O fosa ecologica reprezinta cea mai potrivita solutie de tratare a apelor murdare dintr-o gospodarie, atunci cand locuiesti intr-o zona in care nu exista infrastructura, prin urmare nu beneficiezi de servicii de canalizare. Practic, ea este un rezervor, care se ingroapa si in care se aduna deseurile umane.

Acolo, cu ajutorul gravitatiei si al bacteriilor anaerobe, solidele si grasimile sunt retinute de fosa ecologica, iar apa se curata intr-o proportie foarte mare. Apoi, ea este eliberata intr-un camp de drenaj, unde are loc un nou proces de epurare cu ajutorul bacteriilor aerobe din sol, inainte ca ea sa reintre in circuitul natural.

Daca si tu ai nevoie de o fosa septica ecologica, expertii nostri te vor invata de ce anume sa tii cont atunci cand o cumperi.

Numarul de persoane din familie

Acesta este principalul criteriu cand alegi fosa potrivita locuintei tale deoarece de acest numar depinde capacitatea minima a rezervorului.

Pentru a calcula volumul trebuie sa stii ca un individ consuma intre 150 si 200 de litri de apa pe zi (in medie, 175 de litri), iar apa murdara are nevoie sa stea in fosa ecologica circa 3 zile pentru ca materiile solide si cele in suspensie sa se sedimenteze.

Calculul pe care trebuie sa-l faci este urmatorul: numarul de persoane x consumul mediu de apa de persoana x numarul de zile de stationare a apei in fosa.

Deci, fosa potrivita pentru o familie de 4 persoane, este de: 4x175x3=2.100 de litri. Pentru a afla cati litri trebuie sa aiba o fosa pentru 6 persoane, inmultesti 6 cu 175 si apoi cu 3=3.150 de litri, iar pentru 8 persoane ai nevoie de 8x175x3=4.200 litri.

Bininteles, aceste valori sunt orientative, ele trebuie rotunjite atunci cand alegi fosa ecologica. Cu cat sunt mai multi oameni, cu atat mai mare trebuie sa fie fosa.

Numai asa va functiona in cele mai bune conditii, iar vidanjarea se va face la intervale mai mari de timp. Mai mult, daca alegi corect capacitatea fosei septice, nu vei avea parte de mirosuri urate sau de refulari, iar durata ei de viata se va mari.

Pretul fosei ecologice

Pe piata de fose septice ecologice, exista o gama variata de produse asa ca, pe langa numarul membrilor unei familii, trebuie sa mai ai in vedere si pretul. El depinde foarte mult de volumul si de materialul din care este fabricata fosa.

Deoarece fosa septica este o investitie pe termen lung, cel mai bine ar fi sa nu faci rabat de la calitate si sa alegi o fosa din Polietilena, un material net superior altora de pe piata.

Acesta este foarte rezistent din punct de vedere mecanic si termic si nu permite scurgerea in sol a deseurilor din rezervor. Mai mult, are o greutate redusa asa ca e foarte usor de transportat si de montat.

Servicii fose septice ecologice

Cand cumperi o fosa septica ecologica de la o companie specializata, aceasta iti asigura si accesorii sau diverse servicii: de transport, montaj fosa septica, intretinere si service.

De aceea, pe langa pretul fosei, trebuie sa tii cont si de aceste avantaje. Nu de putine ori, proprietarii de case cumpara fose septice mai ieftine si apoi apeleaza la diversi meseriasi pentru a le monta, insa intampina probleme si au parte de defectiuni, ajungand intr-un final sa dea mai multi bani decat daca arcumpara de la bun inceput produse si servicii de calitate.

Te asteaptam sa contactezi un reprezentant al companiei pentru a-ti raspunde la orice fel de intrebare legata de fose ecologice. Iar daca ai nevoie de o fosa de cea mai buna calitate, o poti cumpara de la noi, cu preturi de la 5400 lei.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu