Cum protejezi fosa septica ecologica iarna

Cum-protejezi-fosa-septica-ecologica-iarna
Cum-protejezi-fosa-septica-ecologica-iarna

Felul in care iti ingrijesti fosa septica ecologica se va rasfrange asupra functionalitatii ei optime si a duratei de viata, dar si a bugetului si confortului tau, deoarece o eventuala defectiune este extrem de costisitoare si neplacuta. Acest lucru este valabil mai ales in anotimpul geros, cand fosa are cel mai mult de suferit.

Pregatire pentru iarna fosa septica.

De aceea, inainte de instalarea iernii, este recomandat sa vidanjezi fosa si s-o cureti. Daca rezervorul ar fi prea plin cu materie solida ar putea aparea probleme din cauza frigului, iar reparatia unei fose septice pe timp de iarna este foarte dificila si costisitoare.

Totusi, in cazul in care intampini probleme, este bine sa apelezi la o firma specializata in fose ecologice. Nu apela la meseriasi foarte ieftini si nici nu te apuca sa cureti singur rezervorul pentru ca poti face mai mult rau decat bine.

In plus, exista riscul de a te pune in pericol deoarece in fosa se acumuleaza multe gaze toxice si inflamabile, care te pot ucide in doar cateva minute.

In acest domeniu, este foarte important sa retii ca mentenanta corespunzatore a fosei septice te poate scuti de nenumarate defectiuni si de cheltuieli mari si neprevazute. Fosa trebuie vidanjata periodic, iar perioada depinde de numarul persoanelor care o folosesc si de frecventa utilizarii.

Nimic nu poate inlocui acest proces, nici macar bioactivatorii, pe care producatorii ii lauda ca ar putea descompune materiile solide din rezervor astfel incat nu ai mai avea nevoie sa vidanjezi deloc.

Aceste substante pot strica echilibrul florei bacteriene anaerobe din fosa septica ecologica, flora responsabila cu descompunerea deseurilor umane.

Se poate vidanja chiar si pe timp de iarna, daca este necesar. Nu amana aceasta interventie din cauza frigului sau a zapezii, deoarece te poti trezi cu efluentul inapoi in tevi.

Din cauza gerului, acesta poate ingheta si iti poate strica instalatia. Un lucru care te-ar putea proteja de eventualele pagube ar fi economisirea apei pe timp de iarna.


Un alt aspect important in anotimpul friguros este frecventa utilizarii fosei. Atunci cand locuintele stau neocupate o perioada mai lunga de timp, sistemul septic poate ingheta.

Frecventa mare de utilizare si apa calda joaca un rol esential iarna. In aceasta perioada, trebuie sa inspectezi cu atentie vasul de toaleta sau dusul, pentru a nu exista scurgeri. Prelingerile pot ingheta foarte usor si pot afecta negativ conducta.

Ce poti face daca instalatia de canalizare ingheata iarna

Daca ai parte de acest ghinion, atunci trebuie sa chemi o firma specializata in fose septice ecologice, cum este fosa-eco.ro. Aceasta poate depista si corecta cauza inghetului, prevenind astfel de situatii iernile viitoare.

Numai un specialist poate diagnostica corect problema si o poate remedia inainte ca aceasta sa se agraveze si sa te oblige la o cheltuiala considerabila. Nu apela la oameni care nu se pricep si, mai ales, nu te ocupa singur de dezghetarea unei tevi.

Daca acest lucru s-a intamplat totusi, uite ce trebuie sa eviti:

Nu incerca sa incalzesti teava cu o flacara.
Nu pune apa fierbinte pe teava inghetata.
Nu da drumul la apa fierbinte mult timp, in speranta ca asa vei dezgheta teava.
Nu adauga sare, antigel sau aditivi in fosa septica ecologica.

Suntem alaturi de tine pentru orice problema legata de fose, indiferent de sezon. Iti oferim produse de calitate si servicii ireprosabile.

Contacteaza-ne pentru consultanta, montaj fosa septica, intretinere si service si nu vei regreta. Oferim transport gratuit tuturor clientilor din Bucuresti si din imprejurimi pentru orice fosa ecologica achizitionata!

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu