Construiesc o casa singur – ghid pas cu pas

Care sunt costurile daca ma decid sa construiesc o casa singur ?
Este o problemă uriașă cu care trebuie să te confrunți atunci când începi construcția casei. Cu toate acestea, știm că nu avem suficientă abilitate pentru a construi singuri o casă 100%. Deci, trebuie să angajăm diverse persoane si/sau firme pentru a o face, cum ar fi arhitecturi, ingineri, antreprenori etc.
Toate acestea reprezintă o valoare a costurilor ce vor afecta de bugetul dvs.
Deci, cum sa reducem singuri costurile într-un proiect de construcție de case. Este un subiect pe scară largă pe care vrem să îl discutăm, deoarece gestionarea costurilor este esențială pentru oricine. Nu doar pentru constructia unei sigure case.
Marile companii de construcții își petrec timp uriaș pentru a gestiona costurile proiectelor lor.
Deci, acum aveți o idee despre cât de vitală este gestionarea costurilor pentru noi.
Apere următoarea intrebare: cum facem ?
Desigur, trebuie să angajăm: un arhitect, inginer si antreprenor. Pentru că nu avem abilitatea de a proiecta o casă, de a crea elementele structurale și de a construi o casă. Dar dacă aveți vreo experinta in unul din aceste domenii puteti reduce costurile.
Asta înseamnă că dacă aveți abilitatea de a construi o casă (s-ar putea să nu fie in totalitate, ci una sau mai multe abilități precum zidărie, faianță sau pictură ) puteti reduce numarul celor pe care mai trebuie sa ii angajati.
Care sunt etapele cand construiesc o casa?

O mulțime de factori contribuie la costuri cand se construieste o casa. Deci, dacă puteți înțelege acești factori, puteți analiza si gestiona costurile proiectului dumneavoastră.
Cand construiesc o casa exista un număr mare de procese. Se pot clasifica cele trei părți principale. Acestea sunt:
- Etapa de proiectare
- Etapa de construcție
- Etapa de finalizare
În etapa de proiectare, lucrați cu arhitectii si designerii dvs. și este o etapa mai puțin costisitoare din valoarea finala a proiectul dvs. Etapa de construcție este cea mai costisitoare etapă a proiectului. Cu toate acestea, etapa de finisare vă va oferi o perioadă de relaxare, deoarece nu este atât de scumpa dar nici aici costurile nu sunt de neglijat.
Tipul de design al casei tale

Tipul de proiectare va decide singur costul construirii unei case, deoarece trebuie să vă cunoașteți bugetul și să vă proiectați casa în funcție de acesta. Dacă discutați cu designerul sau arhitectul dvs., acesta vă întreabă mai întâi: „Care este bugetul dvs. pentru a construi o casă?”
După ce vă stabiliți bugetul, aceștia vă vor crea și proiecta casa în funcție de banii dvs. Dar poate diferi puțin. Pentru că atunci când demarati actiunea, materialele de construcție și alte taxe pentru servicii pot fi diverse pe piața actuală.
Dimensiunea casei este la latitudinea dvs. Dacă proiectați o casă mică, costul dvs. va fi minim . Dar dacă plănuiți o casă mare, costul dvs. va fi scump. Numărul de etaje din casa dvs. are un efect semnificativ asupra valorii construirii unei case.
Proiectarea acoperișului este o parte semnificativă a tuturor planurilor. Și acoperișul are o mulțime de efecte de tip design pentru a vizualiza casa și bugetul proiectului.
În plus, tipul de perete, tipul de pardoseală, ușile și tipurile de ferestre sunt alți factori care trebuie luati in considerare cand construiesc singur o cas.
Asta înseamnă un perete simplu sau perete decorativ, pardoseală de gresie sau alt tip de podea și fereastră de ușă din aluminiu sau lemn.
Arhitectul pe care îl angajezi

Puteți găsi un arhitect sau un designer de arhitectură în zona dvs.
Dar ce este diferit între arhitecți și designeri de arhitectură ?.
Este subiectul pe care trebuie să îl înțelegeți înainte de a angaja un arhitect.
Arhitectul este cel care are o diplomă profesională în domeniul arhitecturii. Iar cineva care are un talent în industria proiectării arhitecturale este designer.
Cine e cel mai bun?.
Nu există un răspuns. Nu putem decide abilitatea și talentul în funcție de calificările educaționale, deoarece arhitectul ar putea avea exeperienta mai mare decât un designer care are o diplomă. Și arhitecții pot fi mai talentați în tehnologiile de proiectare decât designerii de arhitectură. Dar uneori, designerii de arhitectură sunt mai creativi decât arhitecții.
Cum îl găsim pe cel mai bun?
Nu este o sarcină simplă. Dar puteți găsi lucrări anterioare și recomandări ale clienților înainte de a angaja un arhitect sau un proiectant de arhitectură.
Cu toate acestea, arhitecții pot fi mai scumpi decât proiectanții de arhitectură, deoarece au o valoare pentru calificarea lor în bransa. Deci, acesta este motivul pentru care arhitecții sau proiectanții de arhitectură afectează costurile pentru construirea unei case.
Inginerul pe care l-ați angajat

Acest lucru este valabil și in cazul arhitecțiolr și designeri de arhitectură.
Inginerii de structura au un grad de inginerie structurală, iar proiectanții au talentul de a proiecta structurile.
Cu toate acestea, construcțiile masive necesită ingineri de structura autorizați calificați pentru a-și proiecta componentele structurale. Dar pentru proiectele la scară mică sau mijlocie sunt suficienti proiectanți structurali pentru a crea elementele structurale. Este posibil sa aiba o diplomă în inginerie civilă .
Cu toate acestea, inginerii de structura pot fi scumpi, mai mult decât proiectanții din industria proiectării structurale, motiv pentru care căutați cel mai bun inginer structural sau proiectant în funcție de bugetul dvs.
Cand construiesc o casa trebuie luate in seama si costurile cu inginerul sau proiectantul.
Deci, de ce avem nevoie de un inginer structural sau proiectant ?
Când ați construit o casă, nu este pentru doar 3 sau 4 ani. Ar trebui să va concentrați pe 30 sau 40 de ani cu reparații simple. Asta este mult timp. Așadar, aveți nevoie de sfaturi pentru a crea casa potrivită de la o persoană calificată, cu cunoștințe de bază în materie de proiectare.
Locația terenului cand construiesc o casa

Uneori ați ales terenuri pentru construirea casei dvs. înainte de a citi acest articol. Cu toate acestea, amplasarea terenului este cel mai important lucru la care ar trebui să te gândești atunci când construiești o casă.
Deci, cand alegeti locația afectați costul construcției.
Aceasta afectează în etapa de construcție, deoarece trebuie să pregătiți terenul pentru a vă construi casa.
Dacă cumpărați terenuri in vârf de munte, trebuie să faceți mult mai multă muncă pentru a pregăti terenul folosind mașini grele . Deci poate fi o muncă mai scumpă si ce va dura mai mult.
O altă varianta, dacă cumpărați un teren imbibat cu apa sau un teren jos, trebuie să remediati terenul folosind utilaje grele.
Cu toate acestea, dacă găsiți un teren simplu, va fi ușor să pregătiți terenul pentru construcție. Și vă va economisi bugetul și timpul.
Dar când cumpărați terenul, nu vă gândiți doar la buget, deoarece ar trebui să fie un mediu primitor.
Accesul la apa, electricitate si canalizare
Sunt trei lucruri fara de care e greu sa ai un trai decent atat acum cat si pe viitor.
Cand construim o casa trebuie sa avem acces la aceste lucruri foarte necesare.
Daca nu avem acces la reteaua de apa publica locala (fie nu exista sau locul de racordare este prea departe si implica costuri mari de conectare) apar cheltuieli in plus dar se pot rezolva foarte usor:
- Se poate executa un put forat si in baza unei analize a apei (care este indicata dupa aproximativ 1 luna de la darea in folosinta a putului) se poate alege un sistem de filtrare a apei. Pentru a uda gradina, spala masina sau alte activitati ce nu necesita consum de apa potabila puteti aduna apa de ploaie intr-un rezervor si sa o folositi de cate ori este nevoie.
- In cazul electricități se poate incerca conectarea la reteua de distributie nationala sau utilizarea de panouri solare.
- Daca nu este posibila conectarea la reteaua de canalizare a localitatii (fie ca nu exista sau locul de conectare este foarte departe ) exista urmatoarele variante: fose septice sau statii de epurare
Ce materiale folosesc când construiesc o casa?

Avem o mulțime de tipuri de materiale utilizate pentru construcții. La fel ca materialele pentru acoperiș, materiale pentru pereți, materiale pentru podele etc.
Deci, ar trebui să decideți ce materiale trebuie să utilizați pentru casa dvs. în etapa de proiectare. Și puteți discuta cu arhitectul sau designerul dvs. dacă nu aveți o idee bună.
Deci, discutați materialele de finisare cu proiectanții de arhitectură și despre materialele structurale cu proiectantul structural.
Tipurile de materiale de tipul afectează costurile pentru a finaliza construcția.
Materialele de construcție au cinci costuri diferite pe care trebuie să le cheltuiți.
- Cost material
- Cost de transport
- Cost de stocare
- Cost de montaj
- Cost de întreținere
1) Costul materialului este cel pe care il platiti efectiv cand cumparati din magazin si reprezinta costul producției plus profitul vânzătorului.
2) Costul de transport se refera la banii cheltuiti pentru a aduce, de la locul achiziției, materialele pana la locatia casei. Trebuie sa va ganditi ce fel de transport aveti nevoie in functie de cantitatea si marimea articolelor necesare.
Cu toate acestea, costurile de transport pot depinde si ide distanța dintre magazin și teren.
3) Pentru unele materiale sunt necesare metode de depozitare specifice pentru a păstra calitatea produsului. De exemplu, cimentul necesită un loc uscat pentru depozitare. Și nu putem depozita ciment mai mult de 90 de zile. Trebuie luat in calcul si spatiul disponibil pentru stocarea acestor materiale.
4) Costurile de montaj sunt acelea care necesita un personal foarte calificat cum este cazul celor care moteaza acoperisurile, tigla, construiesc cosurile (unde este cazul) etc.
5) Costurile de intretinere sunt o altă cheltuială pe care trebuie să o faceti după finalizarea construcției, deoarece unele materiale sunt mai sensibile, se murdaresc mai usor din cauza intemperiilor etc și trebuie să le întrețineți frecvent.
Servicii conexe in constructii

În prezent, industria construcțiilor are multe îmbunătățiri datorate in primul rand noilror tehnologii. Deci, o mulțime de servicii conexe au fost începute în jurul industriei construcțiilor.
Unele dintre aceste servicii conexe sunt importante pentru industria construcțiilor.
Pe piața actuală, puteți găsi o mulțime de companii de antreprenori care sunt disponibile pentru a-și furniza serviciile. Deci, dacă nu aveți timp să vă gestionați proiectul de construcție individual, un antreprenor de case este cea mai bună opțiune pentru dvs. Pentru că atunci când predai proiectul tău către antreprenor, aceștia vor supraviețui și îți vor construi casa pentru tine.
Unele companii au ingineri profesioniști și vă supraveghează proiectul în timpul construcției. Este avantajul enorm al angajării unei companii de construcții, deoarece trebuie să cheltuiți o mulțime de sume dacă doriți să angajați un inginer care să vă supravegheze proiectul.
Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă atunci când angajați companii de construcții . Așadar, nu uitați să verificați lucrările lor anterioare și recomandările clienților.
Un alt serviciu conex este vizualizarea arhitecturală. În zilele noastre, mulți proprietari de case și companii imobiliare adoră vizualizările arhitecturale.
Designul 3D vă arată casa după construire. Deci, dacă luați un serviciu de vizualizare arhitecturală, puteți identifica variantele de care aveți nevoie. Și principalele avantaje sunt că puteți înțelege dacă proiectantul dvs. de arhitectură a proiectat ceea ce aveți nevoie.
Este un alt factor care afectează costul de a construi singură o casă. Cu toate acestea, nu credeți că acesta este un cost suplimentar de care nu aveți nevoie. Acest cost va aduce mai multă valoare bugetului dvs.
Reducerea costurilor cand construiesc o casa

Analiza costurilor și tehnicile de reducere a acestora sunt partea cea mai grea in gestionare personala a bugetulii destinat construirii unei case.
Companiile de construcții la scară largă și medie își petrec foarte mult timp și au vaste cunoștințe pentru a analiza bugetul și detin metode de reducere a costurilor.
Există o mulțime de metode de scadere a bugetului alocat si multe din ele se gasesc in proiectele de construcție. Dar atunci când construim o casă, nu putem fi ca niște companii mari, deoarece acestea au oameni profesioniști care gestioneze proiectele, cum ar fi ingineri, topografi, contabili și manageri.
Dar putem gestiona micile noastre proiecte cu metode simple în funcție de cunoștințele noastre.
Construiesc o casa cu materiale ieftine

Folosind materiale ieftine pentru proiectul dvs., vă puteți gestiona bugetul și costurile. Deci, dacă puteți găsi materiale accesibile, dar de calitate, acesta var mai multă valoare bugetului dvs.
Cu toate acestea, nu utilizați niciodată materialele de calitate scăzută pentru casa dvs. Nu este o idee bună.
În acest caz, nu mă refer la materiale de calitate scăzută, ci la materiale ieftine.
Există două opțiuni pentru a găsi materiale ieftine.
Primul este că puteți găsi aceleași materiale în diferite magazine și puteți compara costul materialelor din fiecare magazin. Acum aveți o idee de unde puteți cumpăra aceleași lucruri cu un buget mai mic. Dar nu uitați, nu mergeți în locuri îndepărtate pentru a vă cumpăra materialele, deoarece transportul poate fi mai scump.
Al doilea este că puteți încerca materiale asociate cu preț redus în loc de materiale scumpe. Încă o dată, nu mă refer la materialele de calitate scăzută.
Gândiți-vă la lemn și metale. Aceste materiale le putem folosi pentru ușă și ferestre. Deci, puteți compara costul acestor materiale.
Aveți o mulțime de metode de pardoseală la costuri diferite, cum ar fi gresie, pardoseală din lemn laminat, terrazzo și titan. Deci, puteți compara prețul acestor metode în funcție de piața dvs. locală.
Deci, puteți aplica această metodă și în alte părți ale casei.
Cum afectează muncitorii calificați costurile?

Când angajați muncitori calificați pentru proiectul dvs., aceștia vă vor oferi cele mai bune rezultate.
Care este modul în care acestia afectează costurile pentru a construi o casă?
Muncitorii calificați au multă experiență de lucru din lucrările lor anterioare. Deci, ei știu care sunt trucurile pentru a reduce costul clădirii. Și știu care sunt rezultatele dacă fac o greșeală acum.
Ce inseamnă asta?. Gândește-te la zidurile tale. Dacă pereții nu sunt perfect verticali, atunci trebuie să recuperați această greșeală din ipsos. Deci, trebuie să umpleți tencuiala inutil. Nu este o practică bună pentru proiectul de construcție a casei.
Dacă coloanele și grinzile de beton nu sunt aliniate cum trebuie, va fi nevoie să spargeți betonul în etapa de finisare. Dar inginerului dvs. care se ocupa de structura nu îi va plăcea ce se modifica. Pentru că atunci când distrugi structura, structura ta devine prea slabă.
Sau imaginati-va situatia in care parchetul nu este montat corect si apar denivelari de care ne putem impiedica sau ce ne „agata” mopul atunci cand vrem sa facem curat.
Dacă ați angajat muncitori calificați, aceștia vor reduce la minimum greșelile pe care fac.
Refolositi materialele
Este un alt punct semnificativ care vă ajută să vă mențineți sau sa scadeti costurile pentru a construi singuri o casă.
Unele materiale pot fi refolosite de 3 sau 4 ori fără a fi aruncate.
De exemplu, gândiți-vă la cofrajele din proiect. Foaia de placaj care se folosește pentru cofraje se poate folosi de obicei de 2 sau 3 ori fără deteriorări. Dar dacă îl puteți folosi de patru ori, puteți reduce costul enorm al proiectului.
Cum putem proteja placajul?
Putem aplica agentul lubrifiant pe suprafețele deteriorate atunci când îl folosim. Așadar, atunci când îl aplicați, îl puteți îndepărta rapid după utilizare fără a fi deteriorat.
Aceste uleiuri si grasimi sunt produse special pentru acest domeniu ca sa nu dauneze structurilor de beton.
Minimizați daunele din proiect

Uneori ne confruntăm cu daunele în timpul procesului de construcție. Poate fi cauze naturale sau din neglijență. Dar încercăm întotdeauna să reducem la minimum pierderile proiectului, deoarece acesta va constitui un cost suplimentar inutil pentru bugetul nostru.
Daunele sunt clasificate în cele două părți principale.
- Daune structurale
- Daune materiale
Daunele structurale se produc din calamități naturale, accidente și greșeli.
Inundațiile, uraganele și prăbușirile copacilor sunt dezastre naturale cu care trebuie să ne confruntăm. Cu toate acestea, nu putem controla dezastrele naturale , dar ne putem gândi când investim în locație. Nu este esențial doar în etapa de construcție. Poate avea un impact atunci când locuiți într-o casă.
Putem controla accidentele și greșelile și minimiza daunele. Ar trebui să acordăm întotdeauna prioritate conceptului „Siguranța în primul rând”. Accidentele și greșelile pot proveni din mașinile grele pe care le folosim pentru lucrările de construcție.
De multe ori se produc daune materiale în procesul de stocare. Deci, dacă aveți o metodă excelentă de depozitare, puteți proteja materialele fără niciun fel de daune. Și ar trebui să aveți grijă atunci când utilizați elementele, deoarece unele substanțe se pot deteriora în timpul utilizării, cum ar fi sticla și plăcile.
Reduceți la minimum lucrările

Reluarea lucrarilor ne afecteaza in doua moduri.
Primul este că reluarea lucrarilor nu este un lucru potrivit pentru bugetul dvs. dacă sunteți îngrijorat de costul construirii unei case.
Un alt lucru este că reluarea lucrarilor nu este un indiciu bun despre calitatea casei tale.
Cu toate acestea, reluarea lucrarilor se poate intampla în fiecare proiect. Nu este ceva de mirat. Dar dacă lucrătorii dvs. fac acest lucru frecvent, nu este o practică bună.
Care sunt motivele pentru reluarea lucrarilor ?
Reluarea lucrarilor se pot întâmpla din cauza a 3 factori.
- Erori de proiectare
- Erori de construcție
- Nehotărârea sau probleme de buget
Proiectantul dvs. de arhitectură sau proiectantul de structuri poate comite erori atunci când vă proiectează desenele. Dacă identificați aceste greșeli înainte de construire, aceasta nu vă va afecta bugetul. Dar dacă este detectat în timpul construcției, trebuie să remediați aceste probleme. Este o reprelucrare pentru proiectul tău și îți pierde timpul și banii.
Dar dacă aveți acces la vizualizarea 3D, puteți identifica erorile de proiectare arhitecturală înainte de construcție.
Erorile de construcție le pot provoca si lucrătorii dvs., deoarece unii lucrători nu pot înțelege corect desenele detaliate . Dar dacă angajați un inginer civil care să vă supravegheze casa, puteți evita aceste greșeli.
Unii proprietari de case sunt nehotărâți sau au probleme de buget în perioada proiectului. Aceasta nu este o practică bună dacă aveți un buget limitat. Stabiliti toate cerințele dvs. și anunțați proiectantul pentru a evita reluarea lucrarilor care au loc din cauza acestor motive.