Fosele septice ecologice constituie cea mai buna solutie de tratare a apelor uzate, atunci cand canalizarea lipseste cu desavarsire dintr-o anumita zona.
Acestea sunt niste rezervoare, care se ingroapa in pamant si care aduna deseurile menajere dintr-o locuinta pentru a le filtra.
Apoi elibereaza apa curata in natura, mai exact in straturile inferioare ale solului, unde are loc un nou proces de epurare cu ajutorul bacteriilor aerobe.
Cum functioneaza aceste fose septice ecologice?
Unul dintre cele mai importante roluri ale unei fose septice ecologice este protejarea capacitatii de absorbtie a solului si a panzei freatice.
Acest lucru are loc deoarece, in rezervor, rata de scurgere a apei devine mai mica, iar deseurile solide se separa de cele lichide. In urma decantarii, solidele se depun la baza, formand namolul, care este descompus de bacteriile anaerobe.

Vidanjare fosa septica ecologica de grosier.
El nu se decompune 100%, astfel ca, dupa o perioada, este nevoie sa vidanjezi pentru a elibera fosa septica ecologica de grosier. In acest fel, eviti deteriorarea fosei, infundarea si colmatarea solului si mirosurile neplacute din locuinta.
Lichidele raman la mijlocul fosei, in timp ce deasupra lor se formeaza o pelicula de grasimi, numita spuma, care actioneaza ca un capac pentru procesul de fermentatie.
Solidele si spuma sunt retinute in rezervor, in timp ce apa limpede este evacuata in campul de drenaj, format din tevi gaurite subterane. Aici are loc cel de-al doilea proces de epurare si unde se reabsoarbe in sol.
Pamantul actioneaza ca un filtru fizic si biologic
Si inlatura substantele daunatoare, inclusiv bacteriile si virusii ce cauzeaza boli.
Fosele septice ecologice nu trebuie vidanjate decat la intervale mari de timp si nu necesita operatiuni de intretinere, asa ca nu implica costuri mari.
Ele constituie o alegere ideala pentru orice familie, care viseaza la o locuinta la curte, mai ales pentru ca se pot repara foarte usor in caz de defectiuni. In plus, deoarece materialul din care sunt facute este usor, acestea se transporta si se monteaza foarte simplu.
Locuintelor permanente, si a celor temporare.
Fosele ecologice nu sunt bune numai in cazul locuintelor permanente, ci si a celor temporare, cum ar fi santierele sau in zonele in care reteaua de canalizare este in lucru.
Fosa-eco.ro comercialzieaza fose septice ecologice de cea mai buna calitate, din poliesteri armati cu fibre de sticla, cu volume intre 3.500 si 10.000 de litri.
Aceasta prezinta o rezistenta mecanica si termica foarte mare si sunt etanse, asa ca nu exista riscul ca deseurile sa ajunga in sol si sa afecteze mediul inconjurator si sanatatea oamenilor.
Compania noastra se bucura de o vasta experienta in acest domeniu si ofera o gama larga de servicii pentru fose septice ecologice: consultanta, transport, montaj, intretinere si service. In plus, livrarea pentru clientii din Bucuresti sau din alte localitati este gratuita.