4 moduri de prevenire a raspandirii bacteriilor in fosa septica

4-moduri-de-prevenire-a-raspandirii-bacteriilor-in-fosa-septica
4-moduri-de-prevenire-a-raspandirii-bacteriilor-in-fosa-septica

Multe fose septice ecologice se defecteaza in fiecare an din cauza folosirii incorecte si provoaca aparitia unor boli, din cauza bacteriilor adunate in apa ce a fost contaminata.

Principalul motiv pentru care acestea se deterioreaza este faptul ca exista un fel de blocaj la nivelul sistemului septic ce pastreaza deseurile lichide si impiedica filtrarea lor corespunzatoare.

Acest blocaj permite deseurilor sa revina la suprafata si sa se amestece cu apa curata.

4 moduri de prevenire a raspandirii bacteriilor in fosa septica

Asadar, cum poti preveni acest lucru?

Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii poti urma pentru a mentine fosa septica ecologica perfect functionala pentru cat mai mult timp si pentru a impiedica bacteriile sa contamineze resursele de apa.

  1. Foloseste un filtru suplimentar pentru masina de spalat
    Mizeria eliminata de o masina de spalat poate provoca blocaje in scurgerea foselor septice ecologice. Unele masini de spalat au filtre deja incorporate care, din pacate, colecteaza doar un mic procent din aceste deseuri si din potentialii contaminanti.

Mare parte din resturile care raman in urma unui ciclu de spalare contin materiale sintetice, cum ar fi nailonul si poliesterul, care ajung in scurgerea fosei si care o pot infunda.

Poti preveni eventuale neplaceri prin utilizarea unui filtru suplimentar, pe care il vei atasa la furtunul de descarcare al masinii de spalat.

  1. Nu folosi prea multa apa
    Daca speli o cantitate mare de rufe in mod regulat, acest lucru poate cauza in timp inundarea fosei septice ecologice. Sistemul septic nu este menit sa proceseze un volum atat de insemnat de apa. In momentul in care fosa se inunda, este posibil ca deseurile solide sa fie eliminate din rezervor si sa ajunga in scurgere.

Lasa timp intre ciclurile de spalare.

Ca masura de precautie, este indicat sa limitezi numarul de spalari sau sa lasi sa treaca o perioada mai lunga de timp intre ciclurile de spalare.

De asemenea, este posibil ca instalatiile de dedurizare a apei sa inunde fosa septica. De obicei, dedurizatoarele elibereaza sute de litri de apa care nu este contaminata, asa ca nu este nevoie sa fie filtrata de sistem. Poti remedia foarte usor acest lucru prin alegerea unui model de dedurizator care nu foloseste la fel de multa apa.

  1. Nu lasa deseurile solide sa fie eliberate din rezervor
    Pentru a impiedica iesirea deseurilor solide din rezervorul fosei septice ecologice, ar trebui sa cureti si sa pompezi sistemul in mod regulat. Iti recomandam sa inspectezi sistemul si sa realizezi aceasta procedura an de an.

Totodata, ar trebui sa utilizezi filtre care se instaleaza in rezervor si care impiedica deseurile solide sa ajunga in scurgere. Acestea sunt relativ ieftine si te pot scuti de aparitia unor probleme majore, cum ar fi contaminarea rezervelor de apa.

  1. Monitorizeaza indeaproape utilizarea produselor de curatare de uz casnic
    Unele persoane considera ca utilizarea regulata, chiar excesiva a detergentilor, a balsamului de rufe si a inalbitorilor este suficienta pentru a ucide bacteriile care se pot afla in fosa septica ecologica.

Intr-adevar, aceste substante chimice omoara o cantitate foarte mica de bacterii. Pe de alta parte, folosirea excesiva a produselor de curatare de uz casnic produce dezechilibre in interiorul rezervorului si, de ce nu, defectarea fosei septice.

Daca nu poti reduce numarul de spalari, atunci opteaza pentru produse de curatat sau detergenti sub forma lichida, deoarece cele sub forma de pudra pot provoca blocaje in sistemul septic din cauza ingredientelor non-biodegradabile pe care le contin.

Was this article helpful?
YesNo

Lasă un comentariu